Enter your keyword

1951-1966 Založení scientologického náboženství

Znovuobjevení lidské duše

Hubbardova mezinárodní asociace scientologů (nahoře) se velmi rychle rozrostla ze zakládající členské základny v USA a Anglii na obrovský počet členů na každém kontinentu. Mezitím se Zakládající scientologická církev, založená ve Washingtonu, D. C. (dole), v březnu 1955 stala dějištěm organizačních mezníků pana Hubbarda a celé řady expanzí nového náboženství, k nimž od té doby dochází na celém světě.

Výzkumy L. Rona Hubbarda pokračují, v březnu 1951 dokončuje další knihu, Vědu o přežití. V této 500 stránkové práci vysvětluje podstatu myšlení a života, pomáhá čtenáři porozumět této podstatě a nabízí mu nové prostředky k předvídání lidského chování. Ústředním tématem knihy je Hubbardova tabulka lidského hodnocení, popisující podrobně emocionální škálu jedinců a taktéž způsoby, jak dosáhnout nejvyšších úrovní, tudíž i definitivního přežití.

V roce 1951 napsal celkem šest knih a pokračoval ve výzkumu a zdokonalování technik dianetiky, kterými se mu podařilo vyřešit problémy lidské mysli. Mnoho otázek však nadále zůstávalo nezodpovězených, otázek, které si člověk klade od samého počátku historie. „Čím více člověk bádá,“ napsal, „tím hlouběji chápe, že zde, v tomto stvoření nazvaném Homo sapiens, je příliš mnoho neznámého.“

A tak během jednoho a půl roku od vydání knihy Dianetika: Moderní věda o duševním zdraví se L. Ron Hubbard vydává na další výpravu – výpravu do sfér lidského ducha. Tato jeho badatelská cesta začala o mnoho let dříve, když jako mladý muž cestoval po světě, aby našel odpovědi na otázky života, a spadá do období následujících tří desetiletí. A s kodifikací každého z jeho objevů se pomalu a jistě zrodila scientologie, která člověku poprvé nabídla cestu do vyšších úrovní vědomí, porozumění a schopností, po níž mohl jít každý.

Vzhledem k neodmyslitelné náboženské povaze díla pana Hubbarda v těchto letech bylo nanejvýš přirozené, že ti, kdo ho obklopovali, se necítili být pouhými studenty nové filozofie, ale též studenty nového náboženství. A tak v roce 1954 vytvořili scientologové v Los Angeles první Scientologickou církev. L. Ron Hubbard založil filozofii – první scientologové zase církev.